Tarinasivut

20.2.2021

Kerrotko sen kukkasin

Vielä on talvea jäljellä, mutta päivittäin ajatukset suuntaavat kesään, jolloin kukat, pensaat ja puut tuovat väriä puutarhoihin. Kuvien kautta voikin muistella viimekesänä tehtyjä parannuksia ja muutoksia puutarhassa.


Rannan suuressa perennapenkissä kasvoi ennestään muutamia puistoruusuja. Paikka on usein tuulinen ja kesällä poutapäivinä aurinko paistaa koko päivän kukkapenkkiin, joten aina eivät ruusujen kukinnot pärjää. Toisinaan yksittäinen ruusun kukka voi kuitenkin olla niin upea, että sitä tulee ihailtuna useammankin kerran.

Jännityksellä odotan, mitä muuta nousee kevään tullen esille, sillä viime kesänä siirsin ja istutin tuohon jättipenkkiin uusia, melko matalia perennoja lähes sata taimea kymmenkuntaa eri lajia. Jo ennakolta tiedän, että osa kasveista pitää istuttaa uudelleen, sillä penkkiä reunustavat kuunliljat jättivät osan uusista perennoista varjoonsa kasvaessaan kesän edetessä täyteen mittaansa.

Omenapuiden alla kevään ensimmäiset väriläiskät syntyvät helmililjoista ja kevätesikoista. Myöhemmin kesällä muut maanpeitekasvit kuten rönsyansikka, karpaattien kello, tulikellukka, patjarikko, maksaruoho tuovat lisää värejä. Viime kesänä istutettuina useimmat em. kasvit olivat vielä melko pieniä taimia, mutta toivottavasti ne selviävät talvesta ja saamme ensi kesänä nauttia niiden värikkäistä kukinnoista.

Helmililjojen keskellä kukkii myös vaalean keltaiset kevätesikot

Fuksianpunaiset esikot kukkivat kirsikkapuun  juurella

Alppiruusut kukkivat jo samana kesänä, kun ne siirtyivät paahteesta omenapuiden varjoon

Karjalanruusu on kaunis pensasruusu

Kerrotko sen kukkasin - kesä on vuodenajoista kaikista kaunein!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailustasi blogissani! Kommenttisi ilahduttaisi minua.