Tarinasivut

9.2.2021

Kasvihuoneessa kasvun kausi 2020

Keväällä taimien kasvatus onnistui pääasiassa hyvin. Ostamani siemenet itkivät hyvin ja taimet kasvoivat tukeviksi lasitetulle kuistilla ennen kuin ne siirtyivät kasvihuoneeseen lopulliselle kasvupaikoilleen.

Kasvihuoneemme sijaitsee suuren järven rannalla, joten sen on kestettävä tuulta ja myrskyä. Huone on rakennettu yli 20 vuotta sitten. Siinä on tuplamuovitus, jotta se pysyy lämpimänä tuulisellakin säällä. Tilaa kasvihuoneessa on n. 35 neliötä, josta viime kesänä rajasimme takaosan puutarha- ja kalastustarvikkeiden säilytyshyllyille ja ruukutuspöydälle. Betonilattialla on kasvulaatikot, joihin istutan kasvit tukien niiden kasvua tukikeppien ja -narujen avulla (kuvassa kasvihuonekurkku).


Kevättalvella innostus on suurta ja useimmiten taimia tulee kasvatettua yli oman tarpeen varsinkin jos kasvattaa useita eri lajikkeita kuten minä. Viime keväänä minulla kasvoi yli 70 tomaatintainta - kuutta eri lajiketta. Muutamia niistä siirtyi ystäville kasvihuoneisiin, mutta pääosa kasvatettiin itselle - ja satoa riitti lähisuvunkin salaattipöytiin.


Myös paprikasato oli erinomainen kaikissa lajikkeissa. Itse pidän eniten suippopaprikoista ja niistä otinkin siemenet talteen seuraavien kesien kylvöjä varten.Kasvien suuresta määrästä huolimatta emme ole hankkineet automaattista kastelujärjestelmää kasvihuoneeseen. Koska järvi sijaitsee lähellä, ohjaamme sieltä pumpulla ja letkulla kasteluveden kasvihuoneessa sijaitseviin suuriin astioihin. Kastelen kastelukannulla vettä kasvulaatikoihin,  kuumimman kasvukauden aikana päivittäin. Koska vesi lämpiää astioissa päivän aikana, se vaikuttaa kasvihuoneen lämpötilaan myös öisin jatkaen näin kasvukautta syksyllä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailustasi blogissani! Kommenttisi ilahduttaisi minua.