Tarinasivut

13.3.2021

Vettä, vettä ja vettä!

Lukemattomat määrät kasteluvettä kuluu kasvukauden aikana.  Onneksemme saimme kodin piha-alueelle aikanaan rakennettua puutarhakaivon, josta vettä riittää kesäisin niin mansikkamaan, nurmikon ja kesäkukkien kasteluun kuin suihkualtaan täyttöönkin. Ja onpa vettä riittänyt vaikkapa auton pesuunkin.Eikä vesi lopu rantapuutarhassakaan. Rantatalon puutarhan, kasvimaan ja kasvihuoneen kasvien kasteluun käytän järvivettä. Uppopumppu järviveden siirtoon on kätevä apu, kun kasvukaudella kasteluvettä tarvitaan suunnattoman suuria määriä. Täytän päivittäin kasvihuoneeseen kolme isoa vesisaavia, jotta vesi ehtii lämmetä niissä ennen kasvien kastelua. Saaveissa lämmennyt vesi nostaa samalla myös kasvihuoneen yölämpötilaa syksyllä, jolloin lämpöero yön ja päivän välillä voi ulkona olla suurikin. Jos kasvini kuolevat kuivuuteen, voin vain syyttää omaa laiskuuttani, en veden loppumista. Onneksi muistot onnistuneista tomaatti-, kurkku- ja paprikasadoista motivoivat kastelemaan taimia usein.


Tuolla se ehtymätön vesivarasto on vielä jään alla, mutta kevään edetessä taas käytettävissä. Sitä odotellessa taimet saavat vesijohtovettä kasvunsa tueksi.

11 kommenttia:

 1. Kiitos vierailustasi blogissani:) Tulin minäkin käymään vuorostani.
  Teillä onkin oikein hyvä apu tuossa viereessä, veden muodossa. Sitä kuluu kesän aikana.
  Käyn kurkkaamassa seuraavaksi sinun kasvatuspäiväkirjaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos vierailustasi:) Mukavaa puuhaa riittää kasvatuksen jokaisessa vaiheessa.

   Poista
 2. Hei täältä löysin mukavan uuden blogin juurikin Maatuskan blogin kautta. Jään seurailemaan blogiasi mutta kaipailin lukijat painiketta. Laita kuule sellainen jossain vaiheessa. Lueskelin aiempia postauksiasi ja mielenkiintoisia kirjoituksia. Meillä on myös oma kaivo mökki pihassa ja vielä ei vesi siitä loppunut. Sitten on vielä lähde mistä tulee omalla painollaan vettä suoraan suuriin pyttyihin mistä otan kasteluveden kasvustoille. Minulla on myös puutarha blogi mutta talvella kun puutarha hiljenee niin postaan käsitöistä, sisustuksesta ja leipomisesta. Tervetuloa kurkkaamaan minunkin blogiani jos vaikka kiinnostaisi jatkossakin. Laitan blogisi lukulistalleni jotta löydän uudet postaukset.

  VastaaPoista
 3. Nyt jostain syystä en s.aa sinun blogiasi lukulistalleni 🤔😣
  Pitää yrittää vielä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Nila, kiva, että tykkäsit blogistani. Lisäsin lukijat-painikkeen, jonka kans oli alussa hieman haasteita. Nyt se kuitenkin pitäisi pysyä blogissani. Toivottavasti nyt pääset seuraamaan blogiani. Käynpä myös kurkkaamassa sinun postauksiasi☺️

   Poista
 4. Kaivo ja viereinen järvi ovat kyllä hieno juttu puutarhan kannalta. Me keräämme sadevettä talteen, mutta pitkinä kuivina jaksoina se ei riitä, vaan joudumme turvautumaan vesijohtoveteen. Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti järjestelmän häiriöt estivät vastaamasta kommenttiisi aiemmin. Pian on maaliskuu lopuillaan ja huhtikuu tuo varmaankin kevään tunnun tullessaan:)

   Poista
 5. Järvi onkin mainio ja ehtymätön vesivarasto puutarhurille.
  Kiitos vierailustasi blogissani ja aurinkoista maaliskuun jatkoa.

  VastaaPoista
 6. Järvi on todella kätevä kastelun kannalta. Me laitettiin viime kesänä vihdoin kasvihuoneeseen räystäät paikoilleen ja ohjattiin sadevedet tynnyriin. Helpotti huomattavasti kastelua, vettä riitti mainiosti kasvihuoneen tarpeisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo sadeveden talteenotto helpottaa varmasti janoisia kasveja kastellessa.

   Poista

Kiitos vierailustasi blogissani! Kommenttisi ilahduttaisi minua.