Tarinasivut

27.3.2021

Ennakoitko tulevan tilanteen?

Hieman herätti asiakkaissa hilpeyttä aikaisin lauantaiaamuna tavaratalon puutarhaosaston kassalla, kun kassalla oleva henkilö kysyi hymyillen minulta, että ”nytkö tuli kevät?” Ymmärrän hyvin jonossa olevien hörähtelyt, sillä ulkona on kymmenien senttien lumikinokset - ja sääennusteet uhkailevat takatalvesta. Ostoskärrissä minulla oli mieheni avustamana  kaksi 320 litran turvepaalia, pari 40 litran pussia puutarhamultaa, pari parvekelaatikkoa ja kastelulannoitepaketti. Mitäpä sitä muuta vastaamaan kuin että ”ennakoin tulevan tilanteen välttääkseni ruuhkia”. 

Totuus kuitenkin on, että piipahdan tuonne puutarhaosastolle vielä monen monta kertaa kevään aikana, mutta sitä ei passannut paljastaa koko kansalle jonossa. Olisivat vielä hoksanneet täyttää kärrynsä turvepaaleilla. Niistähän saattaapi tulla pula, kun uhkaavat jopa direktiiveillä tuotannon alasajoa. Missä sitä sitten kesäkukat, tomaatit ja muut vihannekset kasvatetaan?Eikä tässä vielä kaikki. Peräkärryinemme ajoimme samalla reissulla toiseen liikkeeseen muutamia tarvikkeita hakemaan. Kuinka ollakaan, ulos kaupan oven viereen oli tuotu erilaisia multa- ja turvepusseja sekä lannoitteita kevään tuloa odottamaan. Kun kassalla kuulin puutarhamullan ”edullisen” hinnan, pääsi mieheni lastaamaan kuomukärriin vielä 10 säkkiä ah! niin tarpeellista kasvualustaa.

Suunnitelmissa on tänä keväänä kasvihuoneen kasvulaatikoiden täydennys sekä kasvimaalla siirtyminen kohopenkeistä kasvulaatikoissa kasvatukseen. Tämänpäiväisillä hankinnoilla pääsee tässä hommassa alkuun, kunhan lumi sulaa.

No, nyt voi kevät tulla!

4 kommenttia:

 1. Oletkin hyvin varustautunut kevääseen ja tulevaan kesään. Aina ihmetyttää miten ne multapussit, lannoitteet ja turpeet hupenevatkin niin nopsaan, vaikka niitä kuinka omasta mielestään ostaisi varastoon riittävästi. Nyt vain odottamaan kylvöjä.

  VastaaPoista
 2. Ajattelin, että jospa tänä keväänä riittäisi yksi mullan ja turpeen haku. Saa nähdä, riittääkö nyt hankittu materiaali noihin suunniteltuihin muutoksiin : D

  VastaaPoista
 3. Minulla on ollut myös joskus turvepaaleja reunuksina kotona rivarinpihalla mutta ei enää kuin pieni pätkä. Hyviähän ne ovat. Multaa olemme tilanneet muutaman autokuorman mökille ja syksyllä viimeksi. Toivottavasti saamme nyt keväällä puutarhakompostin tehtyä niin alkaisi oma tuotanto. Pelakuille ja muille sisäkasveille pitää mullat ostaa. Mutta vaihdan niitä vasta kun pääsee ulkona ne tekemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillekin on tilattu ja itsekin noudettu multakuormat vuosien mittaan useista eri lähteistä. Valitettavasti ”rikkaruohottomasta” materiaalista on kuitenkin putkahdellut uusia rikkakasveja kukkapenkkeihin ja kasvimaalle ja pettymys on ollut suuri. Nyt sit kokeillaan pussitettuja matskuja rikkaruohottomuuden toivossa - kitkemistä tonteillamme riittää joka tapauksessa : )

   Poista

Kiitos vierailustasi blogissani! Kommenttisi ilahduttaisi minua.