Tarinasivut

3.6.2021

Kasvatuspäiväkirjan päivitys IV

 Yhtä tärkeää kuin saavuttaa päämäärä on matka, joka sitä kohden kuljetaan. Viime viikot ovat olleet melko kiireisiä, kun olen istutellut kasveja lopulliselle kasvupaikoilleen. Hyötykasvien kasvatus tähtää satoon, mutta näin harrastelijatarhurina nautin kasvukauden edetessä kaikista kasvun ihmeistä: uudesta lehdestä taimessa, kukkanupuista ja raakileista - ja tietenkin kypsistä tomaateista, paprikoista, kurkuista ja muista kasviksista.

 
”Golden Currant” -lajikkeesta ei poisteta varkaita

Kylmät yöt ja toisaalta paahteisessa päivät ovat haasteellisia lämmittämättömän kasvihuoneen kasveille, mutta harsoilla ja varjostusverkoilla suojattuina ne ovat selvinneet  ainakin tähän saakka. 

Tomaatit ja paprikat tuettuina kukintaansa aloittelemassa.

Kasvihuonekurkut ja vesimelonit

Tomaatti-, paprika- ja kurkkulajikkeita on minulla useita kasvamassa siemenistä. Tänä keväänä hankin pitkään haaveilemani viiniköynnökset, jotka istutin suuriin thermoruukkuihin. Koska rannan tuntumassa tuulee lähes aina ja sijaintimme on nelos- ja viitosvyöhykkeiden rajalla, kokeilen Somerset Seedles -lajikkeen lisäksi Zilgan kasvatusta kasvihuoneessa, vaikkakin se tuntuukin olevan vahvakasvuinen ja myös talvenkestävä lajike.


Zilga aloitti vahvan kasvunEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailustasi blogissani! Kommenttisi ilahduttaisi minua.