Tarinasivut

19.6.2021

Kasvatuspäiväkirjan päivitys V


Nyt alkaa näkyä uurastuksen tulos sekä kasvihuoneessa että ulkona. Viikkojen istutustyö on ohi ja kasvit nauttivat kesän lämmöstä - kuten itse kotipuutarhurikin. Kastelua ja ajoittain lannoitusta, mutta muutoin vain ihastellaan kasvun ihmeitä. Myöhemmin voi työlistaan lisätä kitkemistä, harvennusta ja uudistamista. 

Vieno-myrsky oli järven rannalla melkoinen haaste kasvien suojaamiselle, mutta pahemmilta tuhoilta säästyttiin. Kaikki ruukkukasvit ja kalusteet ehdin siirtämään suojaan, kasvulaatikoihin kiinnitin suojaharson. Kun myrsky laantui, paljastui, että aallot olivat heittäneet kiviä, kaisloja, oksia ja muuta roskaa useiden metrien päähän kivivallin yli nurmikolle. Rantatrailerissa kiinnitettynä oleva vene säästyi myös vaurioilta, joten nyt myrskyn tuomien roskien raivauksen jälkeen on helpottunut olo. Olisihan esim. rannassa sijaitseva  kasvihuone saattanut kärsiä vaurioita myrskytuulesta ja oksien lentelystä tai vene rikkoutua kovassa ranta-aallokossa, kuten kävi samalla rannalla olevalle naapurille.

Laventelin kukinta aluillaan


Uudet kasvulaatikot täyttyvät kylvetyistä ja istutetuista kasveista


Kasvihuoneessakin on jo edistystä, sillä alkukesän kasvuolosuhteet olleet mainiot toukokuisten kylmien öiden väistyttyä. Muutamat lajikkeet ovat ehtineet jo raakilevaiheeseen, mutta suurin osa tomaatti-, paprika- ja kurkkulajikkeista ovat kukintavaiheessa.

Oranssi napostelupaprika 

Keltainen suippopaprika ”Astor”

Tomaatti ”Moneymaker”

Kurkku ”Bella”


Viiniköynnös ”Zilga”

Vesimeloni 

Puutarhassa ilahduttavat perennojen lisäksi useat värikkäät kesäkukat. Myös osa huonekasveista olen siirtänyt kesäksi ulos.
Ystävältä saatu rautayrtti 

Lumihiutale

Rönsylilja ulkoilee kesän ajan

Daalia ja lobelia sopivat hyvin yhteen

Maljaköynnös

Alppiruusu kukkii viimekesäisestä siirrosta huolimatta

1 kommentti:

  1. Näyttää lupaavasti siltä, että pian siellä herkutellaan oman maan sadolla :) Komea verbena! Hienoa, että alppiruusu innostui kukkimaan siirron jälkeen. Joskus siirto selvästi kannattaa. Mukavaa juhannusviikkoa!

    VastaaPoista

Kiitos vierailustasi blogissani! Kommenttisi ilahduttaisi minua.