Tarinasivut

2.4.2021

Hyvää pääsiäistä!

Vuodet eivät ole säiden puolesta sisaria keskenään. Viime vuonna pääsiäisen aikoihin oli nurmialueet haravoitu ja kasvihuoneeseen siirrettävän kasvitaimet kasvaneet jo kuukauden lasitetulla kuistilla. Tänään peittävät lumipenkat kauttaaltaan puutarhan, vain kalliomurskekäytävät hohtavat mustana kinosten keskellä. Taimet odottavat kotona siirtoaan rantatalon valoisalla kuistille, jossa yöllinen lämpötila laskee tällä hetkellä vielä nollan tuntumaan. 

Hyvää pääsiäistä!

Ennen tämän kevään puutarhatöiden alkua on ollut aikaa muistella menneitä vuosia ja katsella valokuvia useilta matkoiltamme Keski- ja Etelä-Euroopassa. Nämä seuraavat kuvat Ranskasta pysäyttivät voimaannuttavalla vehreydellään. Kuvia ei ole jälkikäsittely. Kasvien vihreys tuo vahvasti muiston luonnon ihmeistä sekä historian havinaa jopa Napoleonin aikakaudelta.

Marais Poitevin on laaja suoalue Ranskassa, Poitiersin länsipuolella. Alueella kulkee eri suuntiin historiallinen vesikanavien verkosto, jonka kanavia pitkin päästiin kulkemaan soutuveneillä. Kokemus oli melkoinen, sillä näin vuosien päästäkin nämä vuonna 2005 ottamani kuvat tuovat mieleen helteisen ja aurinkoisen retkipäivämme sekä uskomattoman kauniin vihreyden kanavien yllä.

Näiden kuvien myötä kesä tuntuu olevan hieman lähempänä täällä kotoisessa Suomessakin :)

4 kommenttia:

 1. Kivat kuvat.
  Hyvää ja aurinkoista pääsiäistä. 🐣🐥🐣

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääsiäinen alkaa olla lopuillaan, joten toivottelen mukavaa huhtikuun alkua!

   Poista
 2. Huikean vihreät kuvat Ranskasta! Tuo olisi jännittävää nähdä oikeasti. Vuodet eivät todellakaan ole sisaruksia keskenään ja olen siitä todella tyytyväinen. Viime vuonna tähän aikaan meillä oli maa syvälti umpijäässä ja joka paikkaa peitti paksu jääkerros. Ensimmäisiä krookuksenkukkia alkoi näkyä vasta aivan huhtikuun lopussa. Nyt on paljon lunta, mutta maa tuntuu sulavan vauhdilla heti kun lumi häviää päältä. Paksua jäätikköä ei ole missään, joten keväinen vihreys valtaa maisemat varmasti pian lumien häviämisen jälkeen. Ei tarvitse kahta kertaa kysyä, otanko perinteisen lumitalven pakkasineen vai nollan molemmin puolin keikkuvan epätalven laajoine talvituhoineen :D
  Mukavaa pääsiäisen jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osasit hyvin kuvata luonnon monimuotoisuutta. Toivotaan, että tänä talvena ollaan säästytty pahoilta tuhoilta. Jää nähtäväksi lumien sulettua : ) Mukavaa huhtikuun alkua!

   Poista

Kiitos vierailustasi blogissani! Kommenttisi ilahduttaisi minua.