Tarinasivut

27.1.2022

Keittiöpuutarha rannalla


Viljelylaatikot ja puutarhajätteiden komposti valmistuivat viime kasvukauden alussa rannan tuntumaan ja raja-aidan viereen alueelle, mikä tuntui luontevimmalta sijainnilta keittiöpuutarhalle. 

Ensimmäinen sato viljelylaatikoissa viljellyistä kasveista täytti odotukset ja alueen hoitaminen tuntui huomattavasti helpommalta kuin pelkkien kohopenkkien. Saimme lähellä sijaitsevalta hevostallilta muhinutta lantaa ja uudistimme muutoinkin kasvualustat, joten  kasvulla oli hyvät edellytykset onnistua varsinkin, kun kesä oli säidenkin puolesta suotuisa. Kasteluveden saan uppopumpulla järvestä, joten vesikään ei lopu kesken.

Alussa tuntui taimille tilaa olevan reilusti

Muutamaa viikkoa myöhemmin viljelylaatikot
 pursuivat vehreitä antimia.


Säiden vaihdellessa varauduin muutoksiin hallaharsoilla ja toisinaan virittelin kasveille tuulensuojaksi vihreät verkot tukirimojen päälle.

Ainoaan kohopenkkiin istutetut kesäkurpitsat
saivat levittäytyä vapaasti

Avomaan kurkku kasvoi kasvihuoneen varjostamassa viljelylaatikossa, joten taimet eivät kärsineet paahtavastakaan helteestä ja kurkkusato oli muhkea.Näin uuden kasvukauden alussa pohdiskelen, tekisinkö keväällä jotain toisin. Kasvien kasvupaikkaa voi vaihdella ristiin, mikä lienee hyväksi. Luulen, että maa-ainekselle riittää kevyt möyhiminen eikä lannoittaminenkaan liene tarpeen vielä. Toivottavasti laventelien ja sitruunamelissan talvehtiminen viljelylaatikossa on onnistunut, jotta ne voin siirtää keväällä ruukkuihin. Malttamaton kun olen ja kaikki tarvittavat siemenet on hankittu, kevät voisi minun puolestani tulla vaikka heti.


2 kommenttia:

  1. Onpa ihanaa, että saat kasteluveden järvestä. Oma pihani on sadeveden armoilla. Sait runsaan sadon!

    VastaaPoista
  2. Juu, järvestä ei vesi lopu ja on useimmiten lämpötilaltaankin sopivaa. Tosin kasvihuoneessa pidän vesisaavissa vettä lämpenemässä alkukeväästä ja loppusyksystä.

    VastaaPoista

Kiitos vierailustasi blogissani! Kommenttisi ilahduttaisi minua.